در هر ساعت روز یعنی 24 ساعت در روز، هفت روز در هفته و 365 روز در سال، شما میتوانید از طرق مختلف موارد پزشکی خود را با یک دکتر در میان بگذارید. در آلمان شخص مریض لازم نیست حتما به بیمارستان یا مطب دکتری مراجعه کند. اگر وضعیت مریض اورژانسی باشد، فقط کافیست شماره 112، که البته شماره آتش نشانی هم هست، را شماره گیری کنید. حداکثر دو تا سه دقیقه دیگر زنگ شما به صدا درمیاید و به مریش کمک خواهد شد. اگر مریض اورژانسی نیست ولی نمیتواند بدلایلی به مطب یا بیمارستان برود، با شماره دکتر اورژانس تماس میگیرد و در صورت لزوم دکتر اورژانس به منزل او میاید.
این گو.شه کوچکی از سیستم درمان آلمان است. البته میتوان صفحات زیادی را راجع این سیستم نوشت ولی خلاصه مینویسم. در آلمان شما در هر شرایط مالی که باشید، پولدار، بی پول و غیره، در هنگام بروز مریضی کسیاجازه تقاضاهیچ پولیاز شما را ندارد. اگر احتیاج به عمل جراحی و بستری شدن در بیمارستان باشد، نسبت به اولویت بندی و وضعیت مریض ظرف چند دقیقه بستری و به وضعیت مریض رسیدگی میشود.
ویزیت دکتر، عمل جراحی، وضع حمل، دندانپزشکی و غیره کاملا مجانی میباشد و حتی برای داروها هم فقط یک درصدی که سقف 10 یورو دارد پرداخت میشود و آن هم برای کسانی که بیکار هستند باز مجانی میباشد. در کنار این همه مجانی ها، اگر مریض نیاز به تجهیزات پزشکی از قبیل عصا، بانداژهای مخصوص، دستگاه های 50 یا 60 هزار یورویی، همه و همه مجاناً در اختیار مریض قرار داده میشود.
هر شخصی در آلمان موظف به داشتن کارت بیمه درمانی میباشد و این یک قانون است. اگر فردی توانایی پرداخت ماهیانه بیمه درمانی را نداشته باشد، دولت هزینه ماهیانه عضویت بیمه درمانی را پرداخت میکند. جالب اینجاست، اگر کسی کارت بیمه درمانی نداشته باشد و مورد مریضی داشته باشد، چه معمولی یا اورژانسی، اول به مریض رسیدگی میشود و بعد به نداشتن کارت بیمه درمانی.
شما در آلمان از همه نظر مجاناً تحت پوشش درمانی خواهید بود، چه دارا چه فقیر. در آلمان دو نوع صندوق بیمه درمانی وجود دارد. خصوصی و دولتی. بیش از 85 درصد مردم در آلمان تحت پوشش بیمه دولتی میباشند.